Pokemon_Lets_Go_Eevee_and_Poke_Ball_Plus

Uusi Pokemon-peli ulos marraskuussa!

Välittömästi Switchin ostamisen jälkeen aloin haaveilemaan miltä tuntuisi pelata uutta Pokemonia kyseisellä konsolilla. En siis valita sitä, että aikaisemmat pelit ovat aina ilmestyneet käsikonsoleilla, päinvastoin. Kuitenkin mahdollisuus valloittaa saleja ja metsästää uusia poksuja isommalta ruudulta tuntui houkuttelevalta.

Kuitenkin fiilikset ovat nyt melko hämmentyneet. Uusin Pokemon-peli saapuu Switchille jo tämän vuoden puolella, mutta kyse ei ole (vaikka Game Freak niin väittäisikin) uudesta pääsarjan pelistä. Pokemon: Let´s Go, Pikachu ja Let´s Go: Eevee ovat jonkinlainen yhdistelmä pääsarjan peleistä ja pari vuotta sitten mobiilipelaamisen mullistaneesta Pokemon: Go:sta.

Omalla kohdallani tunteet ovat sekavat. En ole Pokemon Go:n suuri ystävä (toisin kuin Emilia) ja arvostan suuresti pääsarjan pelien mekaniikkaa. Niinpä tällainen epäpyhä-fuusio tuntuu ensi alkuun häkellyttävältä. Tilannetta ei auta yhtään se, että trailerissa esitellään peliin kuuluvaa Pokepallo-lisälaitetta, jonka avulla oman poksun voi ottaa mukaan lounaalle ja sitä voi öö, hmmm… silitellä?

Pokemon_Lets_Go_Eevee_and_Poke_Ball_Plus

Kuvien lähde: Nintendo Everything – Nintendo – Game Freak

Kuitenkin, nopean netin tutkailun jälkeen kävi ilmi, että kyseessä on ilmeisesti uudenlainen remake Pokemon: Yellow pelistä. Paluu Kanton alueelle tapahtuu Pokemon Go:n hengessä ja suurin ero pääsarjan peleihin on toivottavasti se, että monsuja kaapataan palloja sattumanvaraisesti viskomalla. Trailerissa näkyy myös, että peliä voi pelata yhdessä kaverin kanssa, mikä kuulostaa oikeasti erinomaiselta mahdollisuudelta.

Viimeisenä toivon, ettei peli ota mitään, alleviivataan vielä oikein kunnolla, mitään, vaikutteita GO:n taistelumekaniikasta. Sattumanvarainen ruudun tökkiminen, väistely ja erityiskykyjen heittely eivät minusta ole toimiva ratkaisu mobiilissa, saatikaan konsolilla pelatessa.

Itse jään varovaisena ja vähin odotuksin seuraamaan tilannetta. On myös mielenkiintoista nähdä millainen hinta pelille keksitään. Onko kyseessä täyshintainen teos, vai halvempi jatke Pokemon: Go:lle?

Jaa ja seuraa Varapeliä:

Posted by Samuli

Olen Samuli Leppälä, tuleva kuvataidekasvattaja ja freelance sisällöntuottaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja.

Vastaa