Freelancerin hektinen elämä – Introvertti maailmalla

Kirjoitan tätä tekstiä One Plus 6T:n esittelytilaisuudessa. Edustan paikalla V2.fi:n toimittajana. Ympärillä liikkuu vaikuttajia, mediapersoonia, tekniikkatoimittajia ja minä. Kuvataidekasvattaja, jonka kuuluisi olla kirjoittamassa kirottua pro gradu -tutkielmaa loppuun. Työ, koulu ja matkustelu ovat vallanneet yllättävällä tavalla arjen. Aikaa on enää hyvin harvoin mihinkään.

Kaikki alkoi siitä, kun jätin muutaman kuukauden jälkeen jo rakkaaksi muodostuneen työpaikan. Aika ei yksinkertaisesti riittänyt opiskeluun ja vakinaiseen päivätyöhön. Lisäksi olin tajunnut jotain. Sillä mitä olin ja sillä mitä tein oli jotain arvoa. Miksi en siis tekisi jotain sellaista minkä sisällön saisin itse määritellä? Tajusin, että minulla oli jotain annettavaa. Tiedän että sanomani kuulostaa suomalaisessa itseinhon kulttuurissa sietämättömältä.

Aloin työskentelemään freelancerina ja olen nyt vajaan vuoden ollut sillä tiellä. Herään aamulla ja tassuttelen aamukahvin kanssa omaan “toimistooni”, eli kämppämme vierashuoneeseen. Tuotan erilaisia sisältöjä, teen asiakkaille some-päivityksiä, sekä kirjoitan blogitekstejä ja lyhyitä uutisia. Saan käyttää luovuutta työssäni. Rakennan itse päiväni alusta loppuun. Vapautta ja vastuuta.

 

Varapeli

Tutkailin HyperX:n uusia näppäimistöjä Lontoossa Holi Fest -festivaaleilla. Lähde: HyperX

 

Teen töitä aamuisin, illat yritän opiskella. Suoritan lisäksi opetusharjoittelua, mikä vaatii matkustamista Helsingin ja Oulun välillä.

Jotta arki ei tuntuisi liian kuivalta, olen saanut V2.fin varjolla matkustella Helsinkiin muuton jälkeen (kyllä, asun nykyään isolla kirkolla). Parin kuukauden sisällä olen käynyt Lontoossa kaksi kertaa, Prahassa kerran ja Helsingin sisällä olen saanut osallistua erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi olen saanut tilaisuuden haastatella äärimmäisen mielenkiintoisia ihmisiä.

Olen introvertti, myönnän sen ylpeänä. Tästä syystä omatoiminen työ sopii minulle täydellisesti. Vastapainona kirjoittamiselle joudun olemaan kanssakäymisissä ihmisten kanssa tehdessäni haastatteluja tai matkustaessani. Oikeastaan toimittajan on oman käsitykseni mukaan hyvä olla hiukan introvertti. Niin maailmaa pystyy havainnoimaan tarkemmin ja keskittyä siihen mitä ymäristössä tapahtuu.

 

 

Aina välissä aikaa jää myös nähtävyyksien ihailuun.

 

Uusi Honor 8X lanseerattiin Euroopan markkinoille Prahassa ja vielä varsin kauniissa puitteissa.

 

Matkustus tapahtuu pääosin yksin.

 

Voit lukea viimeisimmistä reissuista kirjoittamani artikkelit täältä:

Matka Lontooseen Holi Fest -festivaaleille

Hitman 2 -haastattelu ja ennakko

Iron Danger haastattelu

Jaa ja seuraa Varapeliä:

Posted by Samuli

Olen Samuli Leppälä, tuleva kuvataidekasvattaja ja freelance sisällöntuottaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja.

Vastaa