Android_Netrunner

Android: Netrunner on kuollut

Fantasy Flight Games ilmoitti eilen, että vuonna 2012 uudelleen startattu Android: Netrunner The Card Game, on tullut tiensä päähän. Kyseessä on cyberpunk-maailmaan sijoittuva LCG, eli Living Card Game. Termi on FFG:n lanseeraama ja se tarkoittaa, että peliin on säännöllisesti ilmestynyt uusia kortteja ja teemoja, mikä puolestaan on pitänyt kokonaisuuden elävänä ja sisältörikkaana. Nyt kuitenkin kaikki tämä on takanapäin, sillä Netrunnerin juoksut on nyt juostu.


Alunperin pelimekaniikan kehitti Magic: The Gathering -keräilykorttipelistä tunnetuksi tullut Richard Garfield. Ensimmäinen versio pelistä nähtiin jo vuonna 1996 Wizards of the Coastin tuottamana. Kuitenkin nykyinen FFG:n Wizardeilta lainaama lisenssi lähenee loppuaan ja kyseistä lisenssiä ei Fantasy Flight Gamesin ilmoituksen mukaan olla uusimassa. Syynä tähän on todennäköisesti yhä entisestään pienentynyt pelaajakanta, ei niinkään lisenssin uusimisen vaikeus.

Android: Netrunner on minulle rakkain peli, joten ilmoitus osui kovaa. Netrunner oli se peli, jota pelasimme aina yliopistolla. Se pelasti meidät kerrasta toiseen, sillä karkasimme usein öljyvärien kauhuja taukotilaan, vedimme kortit esiin ja vietimme pitkiä hiljaisia hetkiä kortteja mätkien. Ymmärsimme pelin mekaniikat niin hyvin, ettei sanoja tarvittu. Tarvittiin ainoastaan ajoittaista murahtelua ja hyvin harkittuja kirjosanoja.

Ilmoitus lopettamisesta ei tarkoita etteikö peliä voisi enää pelata. Kuitenkin minun kirjoissani se tarkoittaa erään aikakauden loppua.

Ystävääni lainaten: “Netrunner oli parasta mitä pahvilla pystyi tekemään.”

Kuvan lähde: Fantasy Flight Games

Jaa ja seuraa Varapeliä:

Posted by Samuli

Olen Samuli Leppälä, tuleva kuvataidekasvattaja ja freelance sisällöntuottaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja.

Vastaa