Aloitimme Podcastin! – Elämää kyborgin kanssa

Asun ilmielävän kyborgin kanssa. Uskokaa tai älkää.


Noin kuukausi sitten sain kutsun Epicenter Helsinki -innovaatiotalon avajaisiin. Otin kutsun vastaan ja lähdimme yhdessä avopuolisoni Meri Hiirosen kanssa tapahtumaan. Olimme molemmat tohkeissamme, sillä kutsussa luvattiin, että paikanpäältä pääsee poistumaan ihka aitona kyborgina.

Mikonkadulla sijaitseva Epicenter oli tyylikkäästi toteutettu ja uudenlainen toimistokonsepti. Ideana on siis se, että Epicenter tukee “scale-up” yrityksiä ja tarjoaa heille erinomaiset tilat Helsingin ydinkeskustasta. Epicenterin perustajiin kuuluva Ola Ahlvarsson hehkutti avajaisissa monenmoisia ideoita ja tuotteita, joita heidän avustuksellaan on syntynyt. Esimerkiksi krapulakypärä kuulosti mielenkiintoiselta hankkeelta.

Mutta miten kyborgit liittyvät ajatushautumon avajaisiin?

Paikalla oli suomalainen yritys Dangerous Things, joka on erikoistunut implantoimaan mikrosiruja ihmisten kätösiin. Prototyyppivaiheessa olevat sirut eivät vielä kirjoita gradua ihmisen puolesta, mutta tarjoavat monenlaisia muita apuja. Esimerkiksi Weekend Festivaaleilla siruun voi ladata kaljarahaa (ainakin yli-implantaattorin mukaan).

Implantointi voi olla myös hauska prosessi.

Tällainen biologisen olennon ja teknologian yhdistäminen muodostaa ihmisestä käytännössä kyborgin. Tai ainakin jonkinlaisen kyborgin esiasteen.

Ennen tapahtumaa olimme sopineet, että molemmat otamme NFC-sirut ranteisiimme yhdessä. Kuitenkin, kun H-hetki koitti ja yleisöstä etsittiin vapaaehtoisia, minä jäädyin. Implantointiin käytetty neula näytti pahalta ja koko ajatus sirusta sai voimaan pahoin. Olin juuri kuiskuttamassa Merille muuttuneesta mielestäni, kun hän nosti reippaasti käden ylös. Hänet kutsuttiin raikuvin aploodein lavalle.

Ja nyt hän on oikea kyborgi. Meri 1.01.

Tällä alustuksella haluan houkutella sinut kuuntelemaan meidän ensimmäisen Kurkkupurkki-podcastin jakson, jossa keskustelemme Merin kanssa kyborgeista.

Jaa ja seuraa Varapeliä:

Posted by Samuli

Olen Samuli Leppälä, tuleva kuvataidekasvattaja ja freelance sisällöntuottaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja.

Vastaa